Składniki:
🥘300g (1/2 średniej) cukinii
🥘100g (1/2 średniej) papryki
🥘100g (10 łyżek) mleka kokosowego z puszki
🥘5g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek
🥘2g (kawałek) imbiru
🥘1-3g (do smaku) pasty curry lub przyprawy curry
🥘100g (porcja) tofu lub fileta z kurczaka
🥘50g (1/2 woreczka) ryżu
Tofu lub fileta pokroić w kostkę. Podsmażyć na patelni z oliwą do zarumienienia. Warzywa obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa/tofu i lekko podsmażyć. Następnie dodać mleko kokosowe, starty imbir i curry, wymieszać i dusić do lekkiego zredukowania sosu. Opcjonalnie doprawić wedle uznania. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem.
kcal: 605 kcal | białko: 32 g | węglowodany: 57 g | tłuszcze: 32g
#przepisnacurry #jesiennecurry #jesiennyprzepis
Twój komentarz