Hanna Bodzioch
08 List

Jesienny przepis na Thermomixa na zupę krem z batatów i jabłka

HALO HALO! Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na Thermomixa na zupę krem z batatów i jabłka

 

Składniki:

🍲600g (1 duży) batat

🍲200g (1 średnie) kwaśne jabłko

🍲4g (2 ząbki) czosnku

🍲3g (1 cm) korzenia imbiru

🍲20g (2 łyżki) oleju rzepakowego/oliwy

🍲750g bulionu (lub wody z kostką rosołową z dobrym składem)

🍲opcjonalnie łyżka mleka kokosowego/jogurtu naturalnego

🍲opcjonalnie liście zielonej pietruszki lub kolendry

Sposób przygotowania:

Batata obrać i pokroić w kosteczkę. Wrzucić do themomixera i miksować 10 sekund/obroty 5. Dodać czosnek, obrany imbir, bulion i gotować 20 minut/obroty 2/temp. 100 stopni. Dodać jabłko pokrojone w kawałki i całosć zmiskować 10 sekund/obroty 4 na gładki krem. Opcjonalnie doprawić wedle uznania. Podawać najlepiej z mlekiem kokosowym i kolendrą lub jogurtem i pietruszką.

#jesiennyprzepis #przepisnathermomix #thermomix #thermomixpl #zupakrem #zupazbatata #rozgrzewającazupa

Twój komentarz




POKAŻ