Hanna Bodzioch
15 List

Jesienny przepis na pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem

Dzisiaj przychodzę z odrobiną słodkości

 

Zbilansowane pieczone jabłka z orzechowym twarożkiem😍🍎

Do przygotowania potrzebujemy:

🍎500g (2 duże) jabłka

🍎100g (1/2 kostki) twarogu

🍎25g (1 łyżka) miodu

🍎20g (5 sztuk) orzechów włoskich

🍎opcjonalnie cynamon do smaku

Jak zrobić?

Z jabłek odciąć górę na wysokości około 1-2 cm. Wydrążyć środek tak, by usunąć gniazda nasienne jednak nie przebić jabłek na wylot. Twaróg wymieszać z miodem i pokruszonym orzechami. Nafaszerować owoce, położyć odcięte z wierzchu kawałki i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec bez przykrycia około 30-40 minut w temperaturze 180 stopni. Opcjonalnie posypać cynamonem.

#jabłkopieczone #twarożek #orzechywłoskie #jesiennyprzepis

Twój komentarz




POKAŻ